>

Akné zhoršují potraviny s vysokým glykemickým indexem

SYDNEY (Famous) – Že konzumace čokolády a sladkostí zhoršuje akné, se říká už dlouho. Ale výskyt pupínků zhoršují také jiné potraviny, které se na první pohled jako sladké nejeví. Jenže mají tzv. vysoký glykemický index, tedy v trávicím traktu se z nich uvolňuje velké množství jednoduchých cukrů. A vedle čokolády a sladkostí to může být celá řada pečiva a dalších obilovin včetně rozvařených těstovin. Australská studie navíc jako první zkoumala přímo účinek čokolády na výskyt akné, podobných vědeckých důkazů zatím bylo pomálu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.