>

Častá konzumace červeného masa zvyšuje riziko diabetu druhého typu o šestadvacet procent

BOSTON (Famous) – Vědci z Harvardovy univerzity zjistili, že u lidí s vysokou hladinou hemového železa v krvi, což je železo obsažené v červeném mase, je o šestadvacet procent vyšší riziko onemocnění diabetem druhého typu. U lidí, jejichž železo pocházelo z rostlinných zdrojů – fazole, špenát apod., však zvýšené riziko pozorováno nebylo. Autoři z Harvardovy univerzity tvrdí, že nadměrná konzumace červeného masa na Západě vysvětluje, proč tato část světa trpí epidemií diabetu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences