>

Červené maso zvyšuje riziko předčasného úmrtí, bílé snižuje

ROCKVILLE (Famous) – Všechno marno jest, ale milovníci červeného masa nemohou hledat oporu u lékařů a dietologů. Červené maso prostě zdravé není. A přibývají další vědecké podklady proto, proč se této potravině vyhýbat zcela. Bílkoviny z červeného masa totiž spolehlivě nahradí ty z bílého, toto maso je navíc dietnější a zdravější. Podle rozsáhlé studie konzumace červeného masa zvyšuje riziko onemocnění rakovinou a předčasného úmrtí, zatímco naopak bílé maso v jídelníčku toto riziko snižuje.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.