>

Červené víno, jehněčí a sýr snižují riziko Alzheimerovy choroby

IOWA CITY (Famous) – Vědci z Iowy sledovali osmnáct set Britů po dobu deseti let. Sledovali jejich jídelníček a opakovaně u nich testovali kognitivní funkce – myšlení a paměť – aby mohli analyzovat to, jak se v průběhu dekády tyto schopnosti zhoršují. Když pak výsledky testu vztáhli ke stravě, vyšlo najevo, že mozku škodí červené maso – s výjimkou jehněčího – a nadbytek soli a tuků. Konzumace jehněčího jednou týdně, deci červeného vína denně a malý kousek sýra každý den vyšla z analýzy v pozitivním vztahu s funkcemi mozku. Snižovala tedy nejvíce riziko Alzheimerovy choroby.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.