>

Dlouhodobé omezení příjmu červeného masa, uzenin a slazených nápojů je prevencí chorob srdce

BOSTON (Famous) – Vědci z Harvardovy univerzity publikovali výsledky třicetiletého sledování stravy u dvou set tisíc osob a vliv jejich jídelníčku na zdraví srdce a cév. Z výzkumu vyplývá, že neexistuje jediná strava, která by byla pro zdravou oběhovou soustavu nejlepší. Mít v dobré kondici srdce a cévy lze při dodržování různých diet. Ale podstata je u všech stejná – vynechání červeného masa a uzenin, omezení konzumace slazených nápojů a cukru a omezení konzumace nasycených tuků. Naopak zvýšený příjem syrového ovoce, zeleniny, ryb, luštěnin, celozrnných obilovin, ořechů a olivového oleje.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.