>

Krájením zeleniny se zvýší obsah antioxidantů v ní až dvakrát

NEW YORK (Famous) – Kousáním a žvýkáním zeleniny dochází k reakcím v ní a uvolňování zdraví prospěšných antioxidantů. Podle amerických vědců ale můžeme zvýšit obsah antioxidantů v syrové zelenině třeba krájením a strouháním. Tento proces zaručí sekreci antioxidantů v takových kouscích s předstihem, než je vložíme do úst. Ale syrová zelenina musí být krátce po nasekání či nakrájení zkonzumována. Oxidací stáním na vzduchu totiž zase o cenné živiny velmi rychle přichází.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.