>

Lidé konzumující denně vejce mají MÉNĚ břišního tuku než ti, kteří se jim vyhýbají zcela

MADRID (Famous) – Svého času byla vajíčka lékaři zatracována, protože jsou bohatým zdrojem cholesterolů. A tak se odborníci domnívali, že za zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi běžné populace může to, že lidé konzumují hodně vajec. Postupně však byla tato domněnka vyvrácena. A přicházejí nové důkazy o tom, že střídmá konzumace vajec tukovou bilanci v těle zlepšuje. Vědci ze Španělska prokázali, že osoby konzumující v průměru jedno vejce denně mají v břiše a kolem orgánů méně tuku než osoby, které se vajíčkům vyhýbají zcela.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.