>

Lidé si pamatují s mnohem větší přesností, kam ve spíži uložili nezdravé pokrmy

WAGENINGEN (Famous) – Po miliony let jsme žili ve volné přírodě jako lovci sběrači. A evoluce nás tak vybavila výhodnými schopnostmi. Třeba pamatovat si místa, kde se vyskytuje zdroj energeticky velmi bohatých potravin. Tato vlastnost z naší DNA nevymizela, i když už dávno nemusíme spoléhat na náhodně nalezené zdroje v divočině. Díky ní si dodnes mnohem lépe pamatujeme, kam jsme uložili sušenky, čokoládu, salám či tučný sýr. Tedy lépe než to, kam jsme uložili energeticky chudou mrkev, kapustu či tofu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.