>

Mastná kyselina z živočišných tuků zvyšuje účinnost jednoho typu léčby rakoviny

CHICAGO (Famous) – Častá konzumace červeného masa výrazně zvyšuje riziko rakoviny řady typů a také riziko předčasného úmrtí. Onkologové z Chicaga ale teď odhalili paradox. Kyselina vakcenová náležející mezi trans mastné kyseliny, která se vyskytuje v živočišných produktech – třeba v červeném mase a mléčných výrobcích – zvyšuje účinnost imunoterapie. Tedy jedné z léčebných metod rakoviny. Konzumace červeného masa a mléčných výrobků nepomůže, jak varují autoři, protože stále platí, že červené maso riziko rakoviny zvyšuje. Ale podávání kyseliny vakcenové může onkologickým pacientům pomoci.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.