>

Náhradou červeného masa fazolemi se sníží riziko infarktu o dvacet procent

LONDÝN (Famous) – Nejsou bílkoviny jako bílkoviny. Ačkoli jsou to nezbytné živiny pro vývoj a fungování člověka, jejich zdroj – tedy potravina, v níž jsou obsaženy – má zásadní vliv na zdraví. Zatímco s červeným masem člověk přijímá nejen bílkoviny, ale také některé škodlivé hormony a tuky, u rostlinných zdrojů tyto negativní vlivy odpadají. Rozsáhlá studie zabývající se stravou a zdravotním stavem padesáti tisíc osob dokazuje, že náhradou červeného masa luštěninami dojde ke snížení rizika chorob srdce o dvacet procent. A platí to především u mužů.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.