>

Přerušovaný půst může zvyšovat riziko rakoviny tlustého střeva, pokud po půstu sníte steak

BOSTON (Famous) – Přerušovaný půst může mít vážná zdravotní rizika. Zjistili to fyziologové z Massachusetts, kteří sledovali chování střevních buněk u myší, jež vystavovali přerušovanému půstu. Když totiž po čtyřiadvaceti hodinách půstu myši začaly žrát, jejich střevní buňky začaly být přehnaně aktivní, což zvyšovalo šanci na to, že se zvrhnou v nádor. Riziko bylo tím větší, když po půstu následovala konzumace nezdravých potravin, jako je v případě člověka steak z hovězího.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences