>

Rostlinné oleje – ale nikoli margaríny – jsou pro srdce zdravější než máslo a sádlo

STOCKHOLM (Famous) – Srdci a cévám nenasycené mastné kyseliny ze semen rostlin či oliv svědčí víc než máslo a sádlo. Oleje z ořechů, semen a oliv jsou tak nejlepší volbou pro ty, kteří jsou ohroženi rozvojem kardiovaskulárních onemocnění. Rozhodně však neplatí, že stejné účinky mají ztužené rostlinné tuky, ačkoli to reklama často tvrdí. Tekutý olej a ztužený rostlinný tuk není totiž chemicky vzato to stejné a oba druhy tuků mají jiný vliv na metabolismus a zdraví srdce a cév.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences