>

Umělá sladila aspartam a acesulfam-K zvyšují riziko rakoviny, tvrdí evropští vědci

PAŘÍŽ (Famous) – Tato data jsou jasná a velmi silná, tvrdí tým evropských vědců vedený Francouzským národním institutem zdraví. Ten zkoumal vztah mezi konzumací umělých sladidel a rizikem rakoviny. Bohužel aspartam či acesulfam-K, v potravinářství velmi hojně užívaná umělá sladidla, zvyšují riziko rakoviny prsu a některých typů rakoviny souvisejících s obezitou v průměru o třináct procent. Dlouhodobá konzumace nápojů slazených umělými sladidly může být podle autorů nebezpečná.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.