>

Bio potraviny sice neobsahují více živin, ale obsahují méně karcinogenních pesticidů

STANFORD (Famous) – V USA publikovali rozsáhlou lékařskou studii ze Stanford University, která se zabývala srovnáním bio potravin a potravin produkovaných konvenčním zemědělstvím s ohledem na obsah zdraví prospěšných látek. A hlavním závěrem je: bio potraviny neobsahují významně více živin a zdraví prospěšných látek než potraviny, které jsou produkovány konvenčním zemědělstvím s použitím pesticidů a chemických látek. Studie ale nevyvrátila jednu ze zásadních výhod bio potravin, tedy že bio potraviny jsou mnohem zdravější, protože obsahují jen minimum pesticidů a chemických látek, které mají karcinogenní účinky a vyvolávají hormonální nerovnováhu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences