>

Chuť umami zvyšuje pocit nasycení a pomáhá hubnout

BRIGHTON (Famous) – Člověk rozlišuje svým jazykem čtyři základní chuti. Sladkou, slanou, kyselou a hořkou. To se učí po generace děti na základní škole, teprve posledních pár let se hovoří o dalších chutích, které náš jazyk umí rozlišovat. Tou pátou, vědci uznávanou chutí je tzv. umami. Japonské slovíčko vyjadřuje lahodnost a hovoří o výrazné chuti bílkovin. Vědci ale zjistili, že pokrmy bohaté na chuť umami nás zasytí rychleji a na delší dobu. A ti, kdo umami vyhledávají, se méně přejídají a jsou štíhlejší.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences