>

Evropané přijdou o typické chutě vín vyhlášených oblastí. Kvůli globální změně klimatu

VANCOUVER (Famous) – Globální změna klimatu zvyšuje průměrnou teplotu vzduchu, což znamená změnu skladby vegetace v daných nadmořských výškách a severních šířkách. A také odlišnou reakci některých ovocných dřevin na vyšší průměrné teploty a třeba i vyšší sucho. Podle kanadských vědců tak do dvaceti let přijdeme třeba o typické burgundské či bordeauxské víno. V Burgundsku i Bordeaux budou sice révu pěstovat dál, ale budou to nové odrůdy. A po desetiletí neměnná chuť regionálních vín se zásadně změní.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.