>

Fruktóza v limonádách škodí, ta v ovoci a medu nikoli

TORONTO (Famous) – Kvůli epidemii diabetu typu 2 se vědci dlouhodobě zabývají účinky konzumace fruktózy na rozvoj tohoto onemocnění. Původně se domnívali, že jakýkoli zdroj fruktózy vadí, ať už jde o perlivé slazené limonády, džusy, ovoce či med. Ale podle vědců z Kanady je mezi těmito potravinami rozdíl s ohledem na riziko rozvoje diabetu typu 2. Jen perlivé slazené limonády a koncentráty ovocných džusů zvyšují hladinu krevní glukózy a riziko rozvoje diabetu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences