>

Italští vědci vyvinuli zmrzlinu pro kardiaky

ŘÍM (Famous) – Jestli je v rámci pokrmů a nápojů synonymem Francie víno a synonymem Česka pivo, pak v případě Itálie je to určitě zmrzlina. Žádný národ na světě nedovedl mražené krémy k takové dokonalosti jako právě obyvatelé Apeninského poloostrova. Ale na cukry a nasycené tuky bohatý dezert není vhodný v rámci zdravé výživy a vůbec ne u kardiaků, kteří mají nemocné srdce a cévy. Italští vědci však chtěli zmrzlinu dopřát i jim. A co víc, ještě je má léčit. Proto pro ně připravili zmrzlinu bohatou na polyfenoly, které srdce chrání a posilují.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences