>

Jeden plátek slaniny denně zvýší riziko demence o 44 procent

LEEDS (Famous) – Uzeniny patří k nejvíce zdraví ohrožujícím potravinám. Je to potravina nepřirozená, která prokazatelně zvyšuje riziko rakoviny i chorob srdce a cév. Právě uzeniny můžou za to, že se obecně hovoří o červeném mase jako o zdraví škodlivém. Ale podle vědců z Anglie působí zhoubně červené maso především až poté, co je tepelně zpracováno, konzervováno dusitanovými solemi a dlouhodobě skladováno. Jeden plátek slaniny nebo pětadvacet gramů (2,5 deka) uzeniny denně zvyšují riziko demence o čtyřiačtyřicet procent. Přitom konzumace některých neuzených a dusitany neošetřených mas riziko demence snižuje.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences