>

Jedno vejce denně snižuje riziko mrtvice

ANN ARBOR (Famous) – S výzkumy zabývajícími se zdravotními účinky různých potravin je to těžké. Mnohdy je dotují společnosti, které onu potravinu vyrábějí a jejichž zájmem je jí co nejvíce prodat. Pak výsledky často naznačují, že konzumace té poživatiny je zdraví prospěšná. Nicméně v minulosti byly také některé potraviny neprávem démonizovány. Třeba máslo a vajíčka. O obou se ví, že nezvyšují cholesterol tak, jak se soudilo. A vědci z Michiganu teď přišli s tím, že střídmá pravidelná konzumace vajec naopak snižuje riziko mrtvice, která s vysokým cholesterolem často souvisí.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences