Jednoduché cukry v limonádách či sladkostech skutečně vyvolávají choroby srdce a cév
OXFORD (Famous) – Konzumace vyššího množství volných jednoduchých cukrů, ať už přidaných do limonád a dezertů či hotových jídel nebo přirozených v ovocných džusech a medu, výrazně zvyšuje riziko rozvoje onemocnění srdce a cév. Vyplývá to z rozsáhlé studie, do níž bylo zahrnuto přes sto tisíc osob z britské Biobanky. Lidé by se měli vyhýbat hlavně perlivým sladkým limonádám, ovocným džusům, koncentrovaným výtažkům z ovoce se zvýšeným obsahem cukru, nadměrné konzumaci medu, dezertů, sladkostí, zákusků, různých snacků a všech hotových jídel a výrobků potravinářského průmyslu, které obsahují přidaný cukr. To jsou jak pekárenské výrobky, tak mnohé mléčné výrobky, pomazánky, a dokonce masné výrobky.