>

Konzumace masa konzervovaného dusitany prokazatelně zvyšuje riziko rakoviny

BELFAST (Famous) – Přední severoirský vědec požaduje na britské vládě, aby zakázala používání dusitanových solí při výrobě uzenin. Prokázal totiž, že konzumace masa obsahujícího dusitanové soli (párky, klobásy, salámy, šunky apod.) prokazatelně výrazně zvyšuje riziko rakoviny. Při pokuse s myšmi, jimž bylo podáváno takové množství uzenin, které konzumuje průměrný Evropan, se riziko rakoviny zvýšilo o pětasedmdesát procent. Studii publikoval prestižní vědecký časopis Nature.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences