>

Konzumace umělých sladidel v těhotenství poškozuje mikrobiom dítěte a způsobuje u něj obezitu

CALGARY (Famous) – Ženy by v těhotenství měly dávat pozor na nadměrnou konzumaci jednoduchých cukrů. Jednak sebe i dítě ohrožují obezitou, ale také tak zvyšují u obou riziko rozvoje diabetu. Jenže nahradit cukr, kupříkladu v limonádách, umělými sladidly včetně rostlinných výtažků není řešením. Vědci z Kanady prokázali, že u potomků, jejichž matky konzumují v těhotenství umělá sladidla, je výrazně vyšší riziko obezity následkem nezdravého mikrobiomu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.