>

Mladá zelenina známá jako microgreens má pětkrát více účinných látek než zralé rostliny

SAN FRANCISKO (Famous) – V posledních dvaceti letech se hitem mikrobiotické stravy staly takzvané microgreens neboli klíční či mladé rostliny různých druhů rostlin, nejčastěji zeleniny. Svou cestu si razí také na talíře vyhlášených michelinských podniků. Podle zastánců konzumace microgreens jsou tyto zdravější než starší rostliny. Vědci ze San Franciska se to pokusili ověřit a zjistili, že u košťálovin je to pravda. Mladé rostliny zelí a kapusty obsahují pětkrát více protirakovinných látek než staré hlávky těchto druhů brukvovité zeleniny.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.