>

Moderní odrůdy jablek jsou větší a sladší, ale také méně zdravé

TORONTO (Famous) – Předkem domácích jabloní je divoce rostoucí strom pocházejí z Kazachstánu. Jabloň Sieversova má ze všech divokých typů největší malvice, které mají až sedm centimetrů v průměru. Ale jsou také mnohem kyselejší a hořčejší než moderní odrůdy. Šlechtěním těchto ovocných stromů jsme získali plody mnohem větší, sladší a také déle skladovatelné. Ale na úkor zdraví. Současná jablka neobsahují zdaleka tolik fenolických látek jako historické odrůdy a divoké druhy. Tvrzení, že jedno jablko denně uchrání člověka před lékařem, už nemusí platit.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences