>

Ovoce, zelenina, kakao nebo zelený čaj mohou zpomalit úpadek paměti

MINNEAPOLIS (Famous) – U lidí, kteří jedí nebo pijí velké množství potravin obsahujících flavonoly, dochází k pomalejšímu poklesu paměti. Věci z Americké neurologické akademie tvrdí, že mnoho druhů zeleniny, zvláště té listové, bobulové ovoce, zelený čaj, kakao a červené víno jsou bohatými zdroji flavonolů. A že tyto antioxidanty pomáhají neuronům odolávat degradaci. Konzumace velkého množství těchto flavonoidů může člověka chránit před rychlým úpadkem kognitivních funkcí a rozvojem demence.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.