>

Po cibetkové kávě přicházejí brazilští farmáři s jacu kávou z výkalů hrabavých ptáků

RIO DE JANEIRO (Famous) – Zralé peckovice kávovníku jsou bohaté na cukry, a proto oblíbenou potravou řady zvířat. Člověka více zajímají spíš pecky neboli kávová zrna uvnitř, z nichž připravuje lahodný nápoj. Nicméně někteří kávomilci si potrpí na odvaru ze zrn, která prošla trávicím traktem zvířat. Po nejznámější cibetkové kávě se brazilští farmáři snaží upozornit na kávu jacu. Ta pochází ze zrn, která prošla trávicím traktem ptáka guana.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.