>

Potravinářské výrobky výrazně zvyšují riziko rakoviny

LONDÝN (Famous) – Takzvané ultra zpracované potraviny, tedy potraviny silně zpracované průmyslem a plné přidaných látek – konzervantů, stabilizátorů, barviv, aromat a příchutí – jsou velmi škodlivé pro naše zdraví. Paradoxně mezi tyto potraviny patří většina toho, co si dnes v obchodě strkáme do košíku; sladké nápoje a limonády, pečivo, všechny pochutiny (křupky, chipsy), různé saláty, pomazánky, hotová jídla, ale především všechny uzeniny a masné výrobky. Jenže konzumace těchto potravin prokazatelně souvisí s vyšším rizikem mnoha typů rakoviny. Podle vědců z Londýnské univerzity konzumace těchto potravin zvyšuje riziko rozvoje nádorového onemocnění v průměru o třicet procent.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences