>

Potvrzeno. Konzumace ultra zpracovaných potravin významně zvyšuje riziko infarktu a mrtvice

AMSTERDAM (Famous) – Slazené perlivé nápoje, ranní cereálie, balené obložené bagety, toasty a sendviče, pomazánky, uzeniny a balené sladkosti patří mezi takzvané ultra zpracované potraviny, které vážně poškozují zdraví. Bohužel také mezi potraviny, které tvoří významný podíl v jídelníčku Čechů. Podle vědců z Austrálie přitom konzumace výše zmíněných potravin prokazatelně zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, srdečních onemocnění, infarktů a mrtvic.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences