>

Pozor na fruktózový sirup v potravinách, může za nealkoholové ztučnění jater

CURYCH (Famous) – Fruktóza je levnější než glukóza, je sladivější a zbarvuje potraviny světle hnědě. Potravinářský průmysl si tento jinak řečeno ovocný cukr zamiloval. A třebaže se vyskytuje v malých množství v ovoci a zelenině, přidaný do řady potravinářských výrobků je pro naše zdraví zhoubou. Švýcarští vědci prokázali, že pravidelná každodenní konzumace fruktózy totiž souvisí s nealkoholovým ztučněním jater. Nejvíce fruktózy přijímají lidé, kteří denně pijí tímto cukrem slazené limonády. Třeba Coca-Colu a mnoho dalších limonád. Ale koncentrátem fruktózy jsou také ovocné džusy, které nemají se zdravou potravinou nic společného.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences