>

Pravidelná konzumace kvalitních vajec může chránit před poškozením žluté skvrny a slepotou

NEW YORK (Famous) – S věkem související poškození sítnice v nejostřejším místě vidění – žluté skvrně – souvisí s nedostatečným přísunem karotenových barviv. Lutein a zeaxantin jsou bohatě zastoupeny v listové zelenině a také žlutooranžových částech ovoce a zeleniny. Velmi bohatým a rychle se do krve vstřebávajícím zdrojem luteinu a zeaxantinu jsou také vaječné žloutky. Právě konzumace kvalitních vajíček – ideálně od slepic chovaných venku – může být prevencí poškození žluté skvrny v sítnici. Prokázali to vědci z Austrálie.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences