>

Roketa a rukola stále častěji překračují limity pro obsah dusičnanů

BRIGHTON (Famous) – Roketa a rukola se objevují v posledních letech jako ozdoba na talíři ve většině restaurací a ochucují různé sendviče, bagety a burgery. Obecně vzato tyto rostliny pěstované na slunci bez použití umělých hnojiv představují velmi zdravou listovou zeleninu. A protože se snadno pěstují ve sklenících, dodávají je producenti také v zimě. Jenže právě tato produkce živená umělými hnojivy pak nezřídka překračuje obsah dusičnanů v pletivech. A ví se, že dusičnany zvyšují riziko rakoviny. V posledních letech přitom obsah dusičnanů v lístcích rukoly z evropské produkce roste.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences