>

Smoothie bývá plné cukru a může zvyšovat riziko rozvoje diabetu

DORSET (Famous) – Řada lidí denně mixuje hromady ovoce a vyrábí si smoothie v domnění, že tak prospívají svému zdraví. Ačkoli s mixovaným ovocem – hlavně tím bobulovým – dostávají do sebe mnoho vitaminů a antioxidantů – zvyšují u sebe tímto nápojem také příjem jednoduchých cukrů. Pokud si člověk dá malé množství smoothie každý den a vyrábí ho z druhů ovoce chudého na cukry, pak svému zdraví prospívá. Ale některé druhy ovoce můžou do smoothie dostat mnoho jednoduchých sacharidů, a pokud takového nápoje člověk konzumuje velké množství, pak u sebe zvyšuje riziko rozvoje diabetu jako by pil Coca-Colu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences