>

Sójou obohacené uzeniny jsou zdravější, protože dříve nasytí

ABERDEEN (Famous) – Milovníci kvalitních uzenin dnes nad pultem s masnými lahůdkami lkají. Většina výrobků je totiž obohacena sójovou moučkou a najít salám či párek vyrobený z čistě živočišných surovin je uměním. Jenže zdravotníci ze Skotska teď tvrdí, že sójová moučka je vlastně výhrou. Při konzumaci totiž velmi rychle zasytí a člověk pozře uzenin podstatně méně. Z toho mají radost zdravotníci, neboť nadměrná konzumace zpracovaných masných výrobků vede k rakovině tlustého střeva a obezitě.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences