Stevie působí negativně na střevní mikroflóru
TEL AVIV (Famous) – Naši předkové říkali, že dobrého si má člověk dopřávat pomálu. Mysleli tím to, co lidskému jazyku velmi chutná – tučné a sladké. Moderní společnost s epidemií obezity, diabetu typu 2 a chorob srdce a cév dává předkům zapravdu. Cpeme se jednoduchými sacharidy a nasycenými tuky a jsme nezdraví a obézní. Právě nejjednodušší sacharidy, jimž říkáme cukry, bychom měli přijímat skutečně pomálu. Ale protože jsme přeci koumáci, hledáme náhrady, abychom mohli stále hodně. A přišla umělá sladidla. Ta jsou ale také velmi nezdravá a podle řady studií z posledních let vedou k přejídání, obezitě a poškozují i oběhovou soustavu. Bohužel ani rostlinná sladidla neobsahující sacharidy řešení nepředstavují. Výtažek z rostliny stévie je sice dvěstěkrát sladší než cukr a nenese v sobě žádnou energii pro naše zažívání, takže má takzvaně nula kalorií, jenže působí nepříznivě na střevní mikroflóru.