>

Střídmá konzumace plnotučných mléčných výrobků snižuje riziko onemocnění srdce

HAMILTON (Famous) – Plnotučné mléčné výrobky byly v posledních letech démonizovány, protože obsahují hodně nasycených mastných kyselin. A řada výzkumů z různých pracovišť světa prokázala, že vysoký příjem nasycených mastných kyselin souvisí s vyšší hladinou nezdravého cholesterolu v krvi a rozvojem onemocnění srdce a cév. Jenže kanadští vědci v rozsáhlém a velmi průkazném výzkumu zjistili, že střídmá konzumace plnotučných mléčných výrobků naopak souvisí s nižší hladinou LDL cholesterolu a nižším rizikem onemocnění oběhové soustavy.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences