>

Syrová zelenina zásadně mění skladbu střevní mikroflóry

SAN FRANCISKO (Famous) – Na otázku, proč lidé už před tisíci let začali svou potravu tepelně upravovat, odpovídá zřejmě studie mikrobiologů ze San Franciska. V experimentálním výzkumu totiž prokázali, že syrová rostlinná strana výrazně mění střevní mikroflóru. Vařená strava je nejen stravitelnější, ale podporuje některé bakterie, které účinněji tráví sacharidy a pomáhají tělu vstřebávat některé živiny. Ačkoli syrová zelenina dodává tělu cenné vitaminy a je v jídelníčku nezastupitelná, z hlediska studie se čistě syrová strava zvaná raw jeví jak méně prospěšná.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences