>

Tlumené světlo zvyšuje požitek z pokrmu

KENTUCKY (Famous) – Nepodařil se vám zrovna nejlépe štědrovečerní pokrm? Nevadí. Zhasněte světlo a večeřte u svíček. Podle amerických neuropsychologů totiž tlumené světlo zvyšuje požitek z jídla. Proč? Je to asi jako u osob, které přijdou o nějaký smyslový orgán. Když se utlumí jeden smysl, zesílí ostatní. A protože je zrak u člověka naprosto dominantním smyslovým orgánem, je třeba ho trochu omezit. Tlumeným světlem. Pak se totiž posílí vnímání chuťovými pohárky na jazyku. Platí to hlavně u chutí slaných a sladkých.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences