>

U osob se sníženou schopností vnímat hořkou chuť se častěji rozvine vážný průběh COVID-19

BATON ROUGE (Famous) – Jednoduchý chuťový test by mohl pomoci odhalit osoby, které jsou náchylnější k vážnému průběhu onemocnění COVID-19. Zatím se ví, že více ohroženi jsou senioři, lidé s oslabenou imunitou, obézní a s diabetem typu 2. Více jsou také ohroženi muži než ženy. Podle vědců z Louisiany ale také jedinci, kteří mají sníženou schopnost vnímat hořkost třeba v čokoládě, pivu či toniku. Naopak lidé s extrémně citlivou chutí jsou nejčastěji bez symptomů, i když jsou nakažení. Proč tomu tak je, není jasné. Nicméně jedním ze symptomů COVID-19 je ztráta chuti a čichu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.