>

Vařené brambory riziko diabetu typu 2 nezvyšují, smažené ano

KODAŇ (Famous) – Brambory neobsahují tolik zdraví prospěšných látek jako jiné druhy zeleniny, aby dokázaly snižovat riziko diabetu typu 2. Ale zároveň toto riziko ani nezvyšují. Pokud jsou vařené ve vodě a konzumovány bez másla. Naopak brambory smažené na hranolky a chipsy nebo bramborová kaše riziko diabetu typu 2 zvyšují. Ale problematický je v těchto případech styl úpravy brambor, nikoli tyto hlízy samotné. Vyplývá to z nové podrobné analýzy dánských a australských vědců.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences