>

Vědci identifikovali v rajčatech enzym, který jim dává výborné aroma

TAMPA (Famous) – Producenti skleníkových rajčat, která míří na pulty většiny supermarketů, používají moderní odrůdy, které mají vysoký výnos, jsou odolné vůči chorobám, mají výborný vzhled a vydrží převoz a dlouhé skladování. Co jim ale ve většině případů chybí, je dobrá chuť a aroma. Když si pak v létě člověk utrhne rajče starých odrůd na vlastní zahrádce, nemůže věřit, jak bohaté ve vůni a chuti tyto plody můžou být. Vědci z Kanady a Floridy odhalili gen, který kóduje enzym ovlivňující právě lahodnou chuť rajčat. A hodlají poznatky využít při šlechtění nových odrůd.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences