>

Veganská strava sníží riziko mrtvice o deset procent

BOSTON (Famous) – Epidemiologové z Harvardovy univerzity sledovali po dobu pětadvaceti let dvě stě tisíc osob. Za tu etapu tři procenta z nich – asi šest tisíc osob – utrpěla mrtvici. Když se vědci podívali na jídelníček všech osob, vyšlo najevo, že veganská strava snížila riziko mrtvice o deset procent. Naopak konzumace červeného masa a živočišných produktů riziko zvyšuje. Poznatky by mohly přispět k prevenci této vážné cévní choroby u osob, které jsou vysoce ohroženy nebo mrtvici už prodělaly.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences