>

Veganům hrozí zvýšené riziko infarktu a mrtvice

ČE-ŤIANG (Famous) – O kornatění tepen, zánětlivém onemocnění cév a infarktu či mrtvici se zpravidla hovoří u osob, které ve zvýšené míře konzumují maso a živočišné tuky. Ale tak jako v jiných aspektech lidského zdraví i u jídelníčku platí, že nejlepší je zlatá střední cesta. Podobně vysoké riziko onemocnění srdce a cév totiž hrozí nejen masožroutům, ale také veganům. Jejich striktní rostlinná strava je chudá na důležité živiny a zvyšuje riziko infarktu a mrtvice.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences