>

Xantohumol z pivního chmele zabíjí nádorové buňky jater a tlustého střeva

CORVALLIS (Famous) – Chmel je léčivá rostlina používaná člověkem tisíce let. Už staří Izraelité zřejmě používali chmel při výrobě piva. Určitě pak tuto znalost – chmelení piva – přinesli z východu do Evropy i první Slované. A tak je chmel celá staletí neodmyslitelnou součástí piva, jemuž propůjčuje výraznou hořkost a specifické aroma. A dodává mu rovněž látky působící blahodárně na tělo. Před několika lety začal vědce zajímat konkrétně antioxidant ze skupiny rostlinných estrogenů zvaný xantohumol. Podle výzkumů z Oregonu tato látka dokáže zabíjet nádorové buňky jater a tlustého střeva.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences