>

Za odpor některých lidí ke košťálové zelenině můžou hlavně jejich ústní bakterie

CANBERRA (Famous) – Brukvovitá zelenina patří k druhům, které děti konzumují nejméně rády. Zelí, kapusta, kedlubny, květák, brokolice a další jsou rostlinami bohatými na sloučeniny síry. Právě tyto jsou pro lidské zdraví velmi cenné. No jo, jenže taky velmi nechutné. A čím je člověk vůči sirným látkám citlivější, tím menší požitek z konzumace této zeleniny má. Vědci z Austrálie prokázali, že u mnohých můžou za odpor ke košťálové zelenině bakterie úst. Jejich enzymy totiž začnou intenzivně štěpit sirné sloučeniny a tvořit z nich těkavé látky páchnoucí po síře.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences