>

Zplodiny z rozsáhlých požárů poškozují chuť tamních vín

SANTA CRUZ (Famous) – Ničivé požáry na americkém jihozápadě hltají každoročně majetek za miliardy dolarů. Extrémně suchá a horká léta jsou pohromou také pro vinaře. I když réva v takových drsných podmínkách poskytuje kvalitní hrozny pro výrobu těžkých červených vín, která předčí i ta francouzská, požáry představují problém. Zplodiny uvolňované do atmosféry s kouřem totiž révová rostlina pohlcuje a ukládá v bobulích. To vysvětluje, proč jsou ročníky z let, kdy bylo požárů velmi mnoho, chuťově zkažené.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences