>

Ztužené rostlinné tuky zvyšují riziko demence

TOKIO (Famous) – O transtucích se hovoří negativně v souvislosti se zdravím posledních deset let. Výrobci ztužených pokrmových tuků samozřejmě radost nemají. Vytrvalou reklamou se snaží tvrdit, že jejich výrobky nejenže neškodí, ale jsou zdraví prospěšné. Protože jsou z rostlin. Jenže procesní výrobou se změní řetězce mastných kyselin tak, že v těle působí zhoubně. Krom toho, že poškozují oběhovou soustavu, prokazatelně také zvyšují riziko demence. Trans tuky se používají ke smažení, jsou v margarínech, cukrovinách a pečivu.

Celý článek je dostupný pouze předplatitelům našich služeb.

Žádost o týdenní přístup zdarma

Zaregistrujte se a my Vám pošleme přístupy k našim exkluzivním článkům na týden zdarma!

Černě ohraničená políčka jsou povinná.




Update cookies preferences